Tips og tricks

Afkalkning: Når kaffemaskinen eller El-kedlen er afkalket er der stadig et overskud af mælkesyre i opløsningen. Denne kan bruges til at afkalke de filtre, som sidder på de fleste vandhaner/armaturer. Skru filteret af og læg det i i blød i opløsningen fra afkalkningen indtil filteret er rent. Skru filteret på igen.

Blevask: De største stofble forhandlere herhjemme forhandler også Ulrich natürlich vaskemidler. Der synes at være to trends indenfor blevask, enten bruges Ulrich natürlich "Galdesæbe" uden yderligere sæber andre igen anvender "Pletfjerner" og ikke andet vaskemiddel. Hvad der er bedst har jeg desværre ingen erfaring med. Nogle bleer har indlæg af bambus. Bambus suger ca. 50% mere fugt end bomuld. Pletfjerner, som er rent natriumpercarbonat, ændrer strukturen af bambus, men det har ingen indflydelse på sugeevnen, og bambus går ikke i stykker ved at blive vasket med natriumpercarbonat. Endelig kan for den sags skyld uden problemer bruge galdesæbe og pletfjerner i kombination, hvis man ikke kan beslutte sig for den ene eller den anden.

? Kommer galden i galdesæbe fra levende dyr? Svar: Nej galden ekstraheres med vand fra dyr (kvæg), som er blevet slagtet. Dyrene kommer fra økologiske bedrifter. Galdeekstraktet indeholder nogle stoffer, som kemisk set minder meget om enzymer, men er ikke enzymer. De virker dog trods alt næsten på samme måde, og er derfor også gode mod pletter af fedt og stivelse.

Svedrander: Har skjorten fået en svedrand (fedt) i kraven kan denne med fordel forbehandles inden vask. Der er flere muligheder: 1: Kom en stribe "Galdesæbe" i kraven og fordel det. 2: Spray "Pletfjerner med kvillajabark" på kraven. 3: Smør kraven ind med Bio-citrus pletsæben, som fugtes med lidt vand inden. Læg skjorten i vasketøjskurven og lad det valgte middel virke indtil skjprten vaskes på sædvanligvis sammen med det øvrige vasketøj.

Svedlugt: Er meget svær at fjerne fra tøjet. det bedste er at forebygge, så tøjet ikke så let kommer til at lugte. Der virker et zinksalt af ricinolsyre ganske udmærket, og det findes i Ulrich natürlich "Actifresh", som er udviklet specielt til sports- og arbejdstøj. Det er også velegnet til at vaske gardiner i, så holder de sig friske længere.

Tupperware: Har madvarer smittet af på Tupperware, så det er blevet misfarvet anbefaler Tuperware at komme det i eddike. Mælkesyre (Ulrich natürlich afkalkning) er lige så godt måske endda bedre. Det lugter i det mindste ikke. Fyld beholderen op med afkalkning til ca. 1/4 til 1/2 og fyld resten op med rent vand. Kom evt. et par dråber opvaskemiddel i også. Lad beholderen stå natten over eller gerne længere( lidt tålmodighed kræves). Efter en tid er farven forsvundet og beholderen kan vaskes af og anvendes igen. I øvrigt bliver vores Tupperware herhjemme kun vasket af i hånden og med Ulrich natürlich opvask med citrus, og det ser ud som nyt.
Ulrich Natürlich Logo

Mortenskærvej 6
8420 Knebel

© 2018 | All rights reserved.


Programmeret og hosted af nordicweb